E-škola

Program e-Škola nudi sustavno i redovito korištenje najmodernije tehnologije u učenju i poučavanju, adekvatna infrastruktura i računalna oprema u svim školama kao i brojni razvijeni digitalni obrazovni sadržaji kao i e-usluge za nastavne i poslovne procese. Program e-Škola doprinosi učinkovitom i transparentnom upravljanju školom te razvoju digitalno kompetentnih nastavnika spremnijih za primjenu inovacija u vlastitim pedagoškim praksama.
IT centar SUM-a, uz pomoć partnera iz Republike Hrvatske CARNET-a i Srca omogućit će digitalni identitet svih učenika i nastavnika, prostor za smještaj mrežnih stranica kao i mogućnost korištenja sustava za upravljanje sadržajem CMS za škole te korištenje digitalnih obrazovnih resursa od CARNET-a. Potrebno je omogućiti i zajednički portal za sve škole, to jest za učenike, nastavnike i nakladnike gdje bi se objavljivale novosti iz škola s područja županija, ali i prijavom na portalu omogućile dodatne opcije.

Proces digitalizacije školstva je zahtjevan proces kada su u pitanju i financije i resursi, ali sinergijskim djelovanjem ministarstava, Sveučilišta u Mostaru i partnera može se napraviti značajan iskorak.