Natjecanje i prezentacija rješenja u okviru projekta “Smart Campus”

Prijave su otvorene do 04.03.2020. u 12 sati. Prijaviti se možete putem linka

Sve detalje za natjecanje možete pronaći u sljedećem dokumentu

Prezentacija rješenja u okviru projekta “Smart Campus uz pomoć NB-IoT tehnologije, putem mreže HT Eronet-a” je projekt natjecateljskog karaktera. Osnovni cilj projekta je potaknuti studente na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja. Pravo sudjelovanja na natjecanju imaju svi studenti Sveučilišta u Mostaru. Studenti se mogu prijaviti u timovima od najviše 3 člana.

Natjecatelji svoje ideje trebaju izraditi u obliku web aplikacija (administracije) i mobilnih aplikacija, uz korištenje API-ja dostupnog na smart.sum.ba. Dozvoljeno je korištenje gotovih programskih paketa (frameworks, libraries) i svih programskih jezika.

Stručno povjerenstvo pratiti će predstavljanje i ocjenjivati projekte. Stručno povjerenstvo koje će pregledavati radove ocjenjivati će projekte prema sljedećim kategorijama i pripadajućim elementima:

  1. Tehnička izvedba (50%)
  2. Dizajn UX/UI (30%)
  3. Prezentacija (20%)

Članovi stručnog povjerenstva:

  1. Predstavnik IT Centra Sveučilišta u Mostaru,
  2. Predstavnik tvrtke Ericsson Nikola Tesla,
  3. Predstavnik HT d.d. Mostar

Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Mostaru na mail sumit@sum.ba. Za prijavu potrebno je priložiti ime prezime i e-mail voditelja tima, imena i prezime ostalih članova tima, te naziv projekta i kratki opis projekta, a obrazac za prijavu nalazi se na sljedećem linku. Prijave su otvorene do 05.03.2020. Nakon toga svaki tim dobiva mentora. Prilikom prijave projekta za prezentaciju koja će se održati 19.03.2020. potrebno je priložiti naziv i kratki opis projekta, poslati projektnu dokumentaciju, poveznica projekta na Git-u, poveznica projekta (administracija i poveznica na Google play - *Napomena - SUMIT ima račun na Google Play, te se aplikacija može prenijeti preko tog računa), te podatke članova tima (ime, prezime, e-mail).

Važni datumi:

  • 5. ožujak 2020. Mentoriranje prijavljenih ekipa - prezentacija idejnih rješenja i konzultacije s mentorom
  • 19. ožujak 2020. Prezentacija rješenja u okviru projekta “Smart Campus” 

Prezentacija pred povjerenstvom će trajati 20 min. Nakon prezentacije povjerenstvo bira pobjednika.

Pobjednička aplikacija biti će predstavljena na Mostarskom sajmu.

  • Nagrada za pobjedničku ekipu - MOBITEL za svakog člana tima (sponzor HT ERONET)
  • Prigodne nagrade za sve natjecatelje

Partneri natjecanja i cijelog projekata su HT d.d. Mostar i Ericsson Nikola Tesla.

Kontakt:

e-mail: sumit@sum.ba

Prijave na:

link: link za prijavu

Detalji natjecanja:

link: dokument

ZAŠTO SUDJELOVATI

Ovim projektom želimo probuditi svijest društva i Sveučilišne zajednice o važnosti i značaju programiranja. Programiranje je cjenjena vještina na tržištu rada, ali programiranje i tehnologija konstantno napreduju pa stoga pojedinac koji posjeduje vještinu programiranja mora konstantno napredovati. Natjecanje je najbolji način otkrivanja kvalitetnih i konkuretnih pojedinaca, a onima koji se ističu nastojimo osigurati bolje uvjete za razvoj i rad.

Timski rad

Komunikacijske vještine

Razvoj software-a

Osobni razvoj i napredak

Prezentacijske vještine

Inspiracija

Povezivanje s ljudima

Vrijedne nagrade